Consiga más energia y mejores calidades en el ensilado de maíz
- Detalles
- Publicado o Luns, 15 Setembro 2014 13:26
- Visitas: 917
Estamos as portas de iniciar o ensilado de millo, polo que é moi importante un bo manexo durante o proceso de ensilado (momento óptimo de colleita, lonxitude de , ensilado, selado, etc). Por elo e para conservar todos os nutrintes do forraxe é importante evitar pérdidas de materia seca a través da fase de fermentación e a fase de desensilado (conseguir maior estabilidade aeróbica) polo que recomendamos o uso de conservantes tando en solucións químicas como bióloxicas:
CONSIGA MÁIS ESTABILIDADE AERÓBICA, MENOS PERDIDAS DE MATERIA SECA, MÁIS ENERXÍA.
Optisil Feed Stabil: Conservante químico a base de benzoato sódico e sorbato potásico en presentación líquida ou granulada (para espolvorear) NON CORROSIVO con uns excelentes resultados para o control de hongos e levaduras no ensilado de millo.
Pola fermentación natural ácido láctica liberase ácido benzóico e sórbico das súas sales, o ácido benzóico e sórbico penetran nas celulas (hongos e levaduras) e consiguen eliminalas. A ventaxa de usar solucións químicas é que o efecto dos ácidos orgánicos obtense cando é necesario, así conseguimos unha maior estabilidade aeróbica cando se abre o silo evitando o quencemento pola formación de hongos e levaduras.
Doses:
Líquido: 1-2 litros / TN DE FORRAXE
Granulado: 2-3 kgs/TN DE FORRAXE (0,50 kg/m2, 1 kg/m3)
Recoméndase utlizar OPTISIL FEED STABIL na ÚLTIMA CAPA DO SILO (parte que máis se deteriora unha vez aberto o silo), ou TRATAR TODO O SILO naqueles silos que se teñan que abrir antes das 8 semanas de fermentación.
Optisil Biolac-1 (Kofasil S): (Lactobacillus Buchneri 1x10 (11) ufc/g)
Bacterias heterofermentativas que melloran a estabilidade aeróbica do silo de millo. O Lactobacillus buchneri produce ácido láctico, ácido acético e propiónico que nos axudan a previr o deterioro aeróbico do silo unha vez aberto debido as propiedades antifúnxicas de esta bacteria. (control de hongos e levaduras)
É importante tratar todo o silo
Precaucións: É necesario un prazo de seguridade de 8 semanas para que o lactobacillus buchneri poida producir todo o ácido acético.
Dose: 100 grs de INoculante para tratar 100 TONELADAS FORRAXE: Diluir o contido dun sobre de 100 gramos en 5 litros de auga, despois incorporar auga en función do volume de aplicación (Litros/TN de forraxe), (OPTIMO 2 litros/TN dilución en 200 litros auga)
Optisil Biolac-3 (Kofasil Duo): Homofermentativos Lactobacillus plantarum (DSM 3676, 3677) + Heterofermentativos Lactobacillus buchneri (DSM 13573) min. 2.0x10 11 cfu/g
Bacterias heterofermentativas (Lactobacillus Buchneri) que melloran a estabilidade aeróbica do silo de millo. O Lactobacillus buchneri produce ácido láctico, ácido acético e propiónico que nos axudan a previr o deterioro aeróbico do silo unha vez aberto debido as propiedades antifúnxicas de esta bacteria. (control de hongos e levaduras), Ademáis incorpora bacterias homofermentivas que melloran o proceso de fermentación e controla os clostridios, xa que nos permite unha rápida formación de ácido láctico reducindo significativamente as pérdidas nutricionais que poida haber na fermentación do silo.
É importante tratar todo o silo
Precaucións: É necesario un prazo de seguridade de 8 semanas para que o lactobacillus buchneri poida producir todo o ácido acético.
Dose: 100 grs de INoculante para tratar 100 TONELADAS FORRAXE: Diluir o contido dun sobre de 100 gramos en 5 litros de auga, despois incorporar auga en función do volume de aplicación (Litros/TN de forraxe), (OPTIMO 2 litros/TN dilución en 200 litros auga)
Para máis información nas tendas de Xesga, s.a.
Sta. Comba 981880972
Teixeiro 981789493
Muimenta 982528114
Lalín 986792373
Carballo 981701444
Central 981941794